Ahojte, jde dodělat palubní počítač do Opel Corsa C - předfacelift model - rok 2002 s benzínovým motorem X12XE tedy 1.2i 55kW? Nebo to zůstane jen u zbožného přání? Je to jediná věc která mi na tom autě chybí... vlastně chci jen dva údaje okamžitou a průměrnou spotřebu, a k dokonalosti hodnovu ve voltech, tedy dobíjení.
Pokud vím tak předface Corsa C žádný BC nemá, nebo se pletu?
palubní počítač Opel Corsa C
palubní počítač Opel Corsa C
Opel Calibra V6
Opel Zafira A 2.2 DTI
Opel Corsa C 1.2i Sport
Opel Zafira A 2.2 DTI
Opel Corsa C 1.2i Sport
-
- VIP
-
Kecálek
- Pohlaví:
Re: palubní počítač Opel Corsa C
Na tvou otázku ti vpodstatě neodpovím, brachu. Jen co mám povědomosti o palubních počítačích v dobrém slova smyslu obyčejných Oplech (mezi něž bych řadil i Corsu C), stav dobíjení, tedy nějaké hodnoty ve voltech, nikdy žádný nezobrazoval, k tomu bylo nutné pořídit tzv. komfortní jednotku a propojit s už dobrým BC. A to nevím, je-li u CC vůbec možné. Průměrnou spotřebu si dokážeš podle tankování a kilometrů spočítat a bude přesnější než údaj na BC a co se týče sledování okamžité spotřeby, to je fakt opruz. Furt budeš jen čumět na displej, snažit se je(zdi)t za a budeš akorát otrávenej, věř mi.
Ale neee, vozím se v Opelech už 20 let... a vyjma jedne AstraF bylo auto vždy s BC. Tedy až na Corsu C. A protože si ji chci nechat ještě dlouho, napadla mě tato myšlenka...
našel sem toto: http://veramon.czweb.org/pp_univerzal.html ale je to nějaké mrtvé bohužel. To by šlo zabudovat do kapličky a nebo do budíku...
našel sem toto: http://veramon.czweb.org/pp_univerzal.html ale je to nějaké mrtvé bohužel. To by šlo zabudovat do kapličky a nebo do budíku...
Opel Calibra V6
Opel Zafira A 2.2 DTI
Opel Corsa C 1.2i Sport
Opel Zafira A 2.2 DTI
Opel Corsa C 1.2i Sport
-
- Moderátor
-
Mlčoch
- Pohlaví:
Zkus se podívat tady
Pokud Corsa má páčku na ovládání PC, pak by to mohlo jít dodělat. A hlavně vyměnit display.
Přímý návod tam není, jestli máš schemata, jestli existují minimálně ty komponenty co jsem psal, máš šanci
Párkrát jsem to dodělával do AG, ZA, ale ne do Corsy.
Pokud Corsa má páčku na ovládání PC, pak by to mohlo jít dodělat. A hlavně vyměnit display.
Přímý návod tam není, jestli máš schemata, jestli existují minimálně ty komponenty co jsem psal, máš šanci
Párkrát jsem to dodělával do AG, ZA, ale ne do Corsy.
Zafira A Y22DTR, EGR emulátor