prej sundej podběhy,vyškrábej ten bordel co tam je,vyčisti a ošetři to,
tak sem si řek že dám na dobrou radu,kapku sem si to zjednodušil takže :
vytočit přední kolo na maximum tak aby se člověk dostal na torxi co dole v rohu u prahu drží podběh povolíme dva torxi dole a jeden navrchu u blatníku,to mám stačí na to aby šel ten plast z části sundat,odehnout a šprajcnout za kolo tak aby nepřekážel ted šroubovákem vyškrabem ten mokrej bordel co tam je a že ho tam je poté povolíme dvě plastové matky,jednu dole a druhou nahoře a sundáme krycí plast sloupku
po sundání opět vyškrabem bordel co tam najdem dále dole na prahu musíme povolit samořeznej šroub jenž drží spodní část předního blatníku,ten šroub bejvá zalitej v plastizolu ten je ale většinou po letech stejně odfouklej a drží se tam vlhkost a rezne to,
tak kde to leze dolů to oloupem
poté co to dole povolíme tak si ten blatník opatrně odehneme viz foto a kompletně to tam vyčistíme od bordelu a rzi ted je na každym z nás jak si to ošetří, já to uvnitř po očištění a vysušení komplet napatlal vazelínou a nešetřil sem poté si dole uchytíme blatník k prahu a opět ty spáry uvnitř patlam vazelínou dále dám plast co kryje sloupek,uchytím a opět tam patlam vazelínu dole ten práh co sme odloupali ten plastizol očistim od rzi natřu barvou já použil barvu na rezavé disky kol
a až to zaschlo sem to vše doladil body sprejem od motipu
ted jen vrátit a uchytit umělohmotný podběh kola a můžem se pustit do druhé strany
já si todle udělal i u zadních kol tam sem to měl docela v klidu a bez bordelu takže jen taková prevence